Kako upravljati slikicama u postu - pomicanje i sl.!

Polako se počela puniti lista pitanja a kako je vrijeme godišnjih pa imam malo više vremena, odmah se bacam na odgovor. Dakle, ovo je odgovor na pitanje br. 2 u rubrici TKO PITA - NE SKITA.


Kada uploadate sliku pomoću alatke PRIJENOS SLIKA (to je ova mala ikonica unutar posta) onda vam on automatski postavi sliku najčešće u maximalnoj širini post wrappera (u mom je slučaju to 400px) na lijevoj strani posta. Danas ćemo naučiti kako tu istu sliku smanjiti ili povećati i kako je pomaknuti na sredinu. Slikice su spremne, gledajte i pokušajte i same!


KORAK 1



Kod uploadanja slika je najvažnije da vam uvijek bude aktivna prva točkica "NIŠTA" kako biste kasnije mogli manipulirati slikama unutar posta prije objavljivanja.

KORAK 2



Ovako izgleda kada je slikica uploadana. Kada kliknete na svoju uploadnu slikicu, pokazat će se okvir (vidi gornju sliku) - a vi tada još uvijek držeći lijevi dio miša sliku smanjujte ili povećavajte do željenih dimenzija. Uf, ovo sam blesavo objasnila, ali svi znamo što je mouse -left-click zar ne? :)

KORAK 3



Pogledajte kako izgleda dok mišem vučete prema gore (smanjujete) - čak vam i napiše o kojoj se dimenziji radi.

KORAK 4



Ovako izgleda ta ista slikica nakon smanjenja. Sada sam je kopirala pa pejstala još 2 puta u istom redu, pogledajte kako sada izgleda

KORAK 5



COOL!!! Tako ćete uploadati primjerice tri slike, svaku smanjiti na gore opisani način i one će se u postu pojaviti jedna pored druge. To je to! Možda ćete morati nekoliko puta se vraćati na uređivanje određenog posta, jer ćete morati modificirati veličine, ali to više nije problem, jednom kada znate kako smanjiti slikice.


Još jedna zgodna stvar. Sliku možete centrirati u lijevo-centar-desno-blok i uz pomoć ovih alatki koje se nalaze desno od ikone za linkanje. Izgledaju poput onih u Wordu. Pogledajte kako ista ova slikica izgleda kada je centrirana a kako kada kliknete na "lijevo":



ovdje je u "centru"


ovdje je pomaknuta "u lijevo"

2 komentara:

Zahvaljujem na vašem komentaru. Ukoliko imate dodatna pitanja na ovu temu, slobodno me kontaktirajte e-mailom.