Kako postaviti osvojene blog nagrade na sidebar?

Nena me mailom pitala kako postaviti dobivene nagradice na bočnu alatnu traku (sidebar) jer ukoliko ih objavi samo u postu, nisu uvijek i svakome vidljive. Dakle, problem se može riješiti u par koraka, krenimo redom:

Kada vam netko na svom blogu ostavi nagradicu, gotovo uvijek se radi i o prigodnoj sličici koju morate desnim klikom miša na nju spremiti na svoje računalo. Ok, sada imate slikicu. Otiđite na svoju NADZORNU PLOČU i odaberite NOVI GADGET - odaberite - SLIKA.

 

image

OVAKO IZGLEDA KADA KLIKNETE NA DODAJ NOVI GADGET – ODABERITE OVO DRVO :)


Tada vam se pruža mogućnost da učitate slikicu u ovaj gadget, čak i da dodate neki tekstić (to primjerice može biti i par riječi zahvale autorici bloga koja vam je dodijelila tu nagradu ili samo njeno ime da bi se znalo od koga je ta nagrada stigla. Kada ste gotovi kliknite SPREMI i to je to.

 

image 

OVAKO IZGLEDA KADA KLIKNETE NA “DRVO” ILITI SLIKICU– kliknite BROWSE i odaberite sliku nagrade koja je spremljena na vašem kompu. Ako nije, uključite ovu kvačicu da slikicu smanji na max. veličinu  i kliknite SPREMI.

Naravno, taj će vam se gadget automatski prikazati kao prvi ali već znamo da možemo kliknuti mišem taj gadget na NADZORNOJ ploči i dok držimo lijevi gumbić miša premijestiti ga ispod ili iznad bilo kojeg drugoga gadgeta na sidebaru.

 

image

NE ZNAM DA LI SE KUŽI KAKO SAM MIŠEM (DRŽEĆI LEFT CLICK MIŠA STISNUTIM CIJELO VRIJEME) POMAKNULA PRVI GADGET NA LIJEVOM SIDEBARU – tek toliko da vidite kako jednostavno možete pomicati svoje gadgete gore, dolje, iz jednog stupca u drugi i slično.


Nadam se da vam je ovaj mini tut pomogao :)

1 komentar:

Zahvaljujem na vašem komentaru. Ukoliko imate dodatna pitanja na ovu temu, slobodno me kontaktirajte e-mailom.