Neobicni naslovi na sidebaru!

Odgovor na pitanje br.11 u rubrici TKO PITA - NE SKITA! Ja sam riješila neobične i slatke naslove na ovom i na HC blogu (naslovi odjeljaka iliti sidebara) na poprilično jednostavan način bez puno petljanja po kodovima što i vama toplo preporučam. Postupak je slijedeći:

U Photoshopu sam napravila tekst koji mi se sviđa i eventualno dodala neku slikicu (primjer za to je i ikonica TKO PITA - NE SKITA koja izgleda ovako:





Onda sam lijepo to spremila kao JPG file i uploadala na Imageshack.us. Direct code od te JPG sličice sam ubacila u slijedeći kod:

<a href="http://chicblogboutique.blogspot.com/2010/08/pitajte.html"><img style="width: 141px; height: 83px;" src="http://img256.imageshack.us/img256/931/pitk.png" /></a>

POJAŠNJENJE:

  1. plavi kod je URL rubrike - kad kliknete na ovu ikonu na mom sidebaru, odvede vas direktno na tu rubriku
  2. crveni kod je DIRECT link sa Imageshack-a


Ok. Sad imate kod. Što sada? Na NADZORNOJ ploči otvorite novi DODAJ GADGET, odaberite HTML, pa cijeli taj kod zalijepite unutra. Postavite ga točno iznad određene rubrike. Znači, ako ste napravili zgodnu slikicu ARHIVA, odvucite ovaj novi gadget na mjesto tik iznad arhive tako da ona glumi naslov. Itd...


Dakle, želite li na svom sidebaru imati neki posebniji naslov, napišite naslov koji želite u Photoshopu, pratite gornja uputstva i to je to. Naravno, prije nekoliko postova smo naučili kako možete kliknuti na slikicu prije objavljivanja i smanjiti je i povećati prema želji. Ukoliko ste taj dio propustili, pročitajte ga ovdje.

4 komentara:

  1. hvala ti puno na ovom blogu i svim savjetima!!bravoo,svaka cast!!!meni su prijeko potrebni jer sam totalna neznalica:).kisss!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaka čast na ovome blogu:) To mi treba, samo još da mi je dovoljno vremena i moj vlastiti kompić:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. očito sam propustila negdje, pa imam jedno pitanje: gdje to kopiram? napravila sam male nasloviće za widgete poput labels i arhiva, al kamo točno s kodom?

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na vašem komentaru. Ukoliko imate dodatna pitanja na ovu temu, slobodno me kontaktirajte e-mailom.