Vodoravni popis posljednjih postova (dynamic)!

Ukoliko ste na mom Hobbychic blogu prije nekoliko dana vidjeli ovaj zgodan gadget i dopada vam se, donosim vam kompletan HTML kod koji trebate kratko doraditi i objaviti po želji na svom sidebaru. Dakle, mislim na ovo:

 

1

Morate samo instalirati ovaj gadget, on sam automatski objavljuje naslove vaših posljednjih postova kronoloških redom od najnovijih do najstarijih. Ono što je posebno zgodno je da nije statičan već dinamičan, dakle “trči!” s desna u lijevo a kada mišem pređete preko određenog naslova posta, automatski se zaustavlja. Cool zar ne? Nadam se da ćete ga upotrijebiti i razveseliti svoje čitatelje.

 

KOPIRAJTE OVAJ KOD:

 

<script style="text/javascript" src="http://flowerfall.googlecode.com/files/spiceupyourblogscroll.js"> </script><script style="text/javascript">var nMaxPosts = 25; var sBgColor; var nWidth; var nScrollDelay = 175; var sDirection="left"; var sOpenLinkLocation="N"; var sBulletChar="•"; </script> <script style="text/javascript" src="http://hobbychic.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=json-in-script&amp;callback=RecentPostsScrollerv2"></script>

 

NE ZABORAVITE PROMIJENITI URL VAŠEG BLOGA (tamo gdje u ovom kodu piše HOBBYCHIC zamijenite imenom svog bloga)

 

Umetnite tako izmijenjeni kod u prazan HTML gadget na svojoj nadzornoj ploči i odvucite ga gdje želite :))) Zgodno je postaviti ga i iznad posta! Javite kako vam se sviđa i da li vam je uspjelo :)

Kako promijeniti velicinu slike profila u gadgetu “O meni” ?

U ovom ćemo postu naučiti kako promijeniti veličinu slike profila koja se pojaljuje u “O meni” gadgetu na vašem blogu. Po defaultu ona je zaista mala – 80x80 pixela. Ukoliko ubacimo mali komadić CSS-a u blog, možemo se igrati veličinama kako želimo. Ovo ćemo napraviti preko DIZAJNERA PREDLOŠKA u vašem templateu zaista je jednostavno kao keks! Pokušajmo!

 

1. NADZORNA PLOČA - DIZAJN

 

image

 

2. TEMPLATE DESIGER (DIZAJNER PREDLOŠKA)

 

image 

 

3. ADVANCED (NAPREDNO) – ADD CSS (DODAJ CSS)

 

image

 

4. UPIŠITE KOD KOJI SLIJEDI OBOJAN CRVENOM BOJOM U BIJELI PROZORČIĆ

.profile-img{height:124px;width:124px;}

 

5. PODEŠAVANJE VELIČINE SLIKE

Broj 124 možete zamijeniti bilo kojim drugim brojem koji želite, što veći broj, to veća slikica.

 

6. KLIKNITE – PRIMJENI NA BLOG  - to se nalazi u gornjem desnom uglu i gotovi ste!

Kako pretvoriti sav text na blogu u velika ili mala slova!

U ovom postu ću vas naučiti kako možete tekstove svojih postova pretvoriti u text koji je napisan malim slovima /lower case/. Isto tako, istim se trikom možete poslužiti kako biste sve pretvorili i u velika slova /upper case/. U prvom slučaju, samo će početno slovo biti ispisano verzalom /velikim slovom/. Kako biste to mogli učiniti, potrebno je dodati komadić koda u svoj HTML bloga, a ovako ćemo to učiniti:

1. Nadzorna ploča – Dizajn – Uredi HTML

image

2. Pronađite ovaj dio koda /kliknite CTRL i F za aktiviranje “pretraži” funkcije, biti će vam lakše)

body {

3. Neposredno ISPOD toga dodajte ovaj dio koda:

text-transform: lowercase !important;

4. Umjesto LOWERCASE možete po želji upisati CAPITALIZE ili UPPERCASE

Kliknite na PREGLED i ukoliko vam se dopada novi izgled texta na vašem blogu, kliknite SPREMI i to je to :)

Prezentirajte se svijetu!


Večina blogova sada ima i ABOUT ME iliti O MENI rubriku. Čitatelji vašeg bloga žele saznati više o vama, tko ste, što ste, čime se bavite u svom profesionalnom i privatnom životu, a opcije koje nudi Blogger u svom standardnom "O meni" gadgetu i nisu baš reprezentativne, sigurna sam da ćete se složiti s ovom teorijom. Dakle, što biste još mogli učiniti po tom pitanju? 

Odlično riješenje dolazi na stranici ABOUT.ME gdje možete kreirati cool stranicu sa svim svojim važnim podacima, fotkama i profilima sa socijalnih mreža /fb, twitter, blogger i dr/. Možete se upisati potpuno besplatno i linkati tu stranicu na svom blogu u rubrici O meni. Linkajte i na svoj Twitter i FB profil! Ovaj će vam mali video pomoći da skužite o čemu je riječ. Nadam se da ćete napraviti svoju stranicu i predstaviti se svijetu u najboljem mogućem svijetlu! Have fun guys!




All about about.me from about.me on Vimeo.